currículum

fernando prats x bel prats

{english} {español} {català}

fernando prats investiga des de la fotografia, el vídeo, l’art visual, el disseny, la poesia, la música i altres disciplines, l’encreuament de la paraula i algunes de les seves representacions.

Nascut a Buenos Aires, viu a Barcelona des de principis de segle. 

*

És director creatiu d’Estudi Prats, va editar i dirigir la revista de cultura contemporània Y SIN EMBARGO, la banda OKTUBRE, el grup ‘pictosófic RHIZOME i altres iniciatives a través de les xarxes socials.

Ha publicat “V__ICE“, “#YlaJusticia“, “Immadencity, buenos aires contemporary architecture according to fernandoprats“, Deshielo, A taste of immadencity, whe(re)n ?, “Shapes and Shapes (formas y formas xl)“, “Motivo y variación sobre el fortuito encuentro con Thomas Bernhard“, “formas y formas“, “Corto y afilado“, “Una al día“, “Como volver a casa, pero no“, “Olores, palabras, rincones” i “De la risa a la rabia“.

També ha escrit relats {Satori, Mate amargo}, fototreball {El culo y la memoria: uropa}, poesia visual {Corto y afilado}, relats musicats {Ene O}, quadre teatral {Motivo y variación
sobre el fortuito encuentro con Thomas Bernhard
},
articles {Postales de la era del olvido} i l’assaig d’un assaig {La escuela frente a la cultura digital}.

Va ser inclòs en The Book of the Year Vol. 2 (Design and Design), Web Design Index by Content (Pepin Press), i a la mostra Guantánamo No! (Fundació Signes), ha escrit per a l’e-book The world through my mechanic eye (Andrea Sozzi) i per a les contraportades de poemaris com Destil·lacions (HO & Miguel Ruibal) i Temporada (Maria Laura Coppié), realitzat concerts i enregistraments amb els grups Oktubre, Quattrocento i Marialuisa, lletres per a Albert Jordà i creat ‘vídeoclops’ per a Marcelo Mercadante, Ignasi Henderson, Sandra Rehder o Juan Esteban Cuacci. Va participar com a convidat especial de l’Cafè literari Pretextos (Buenos Aires), del V Festival Internacional Paraula en el Món (Alacant), de l’exposició Brangulí va ser aquí i el teu ?: Barcelona 2000-2010, CCCB, i oficiat com curador de la mostra YSE mag Exhibition in ****contrasted gallery.

Alguns dels seus treballs fotogràfics van ser publicats en diversos mitjans com The MINI International magazine, New Internationalist Publications, UK ‘s Building magazine, Mecenes XXI, cultura iberoamericana contemporània, FILE magazine, Lucid Communication, And I still miss you o Platform 58; s’han exposat en Red Square Gallery: fernandoprats :: immadencity, “111 FotoWorks by Fernando Prats” @ Rayuela, Tate Liverpool en línia / colour chart: reinventing colour, 1950 to today, Open Call – Frieze Art Fair 2009, Ambiguities exhibition @ University of Kent, fernando prats at **** contrasted gallery: ways and shapes but no whales, ELPAIS.com, Shade digital exhibitions, Elements Exhibition (Maregmágnum, Barcelona), Veure i Mirar. El detall de les lletres (Menys un, Madrid), Sonimag Foto, Festival Internacional d’Art Contemporani BAC! 07 Babylon o en la guia Schmap Barcelona Fourth Edition, i seleccionats per col·lectius artístics com Getty Images, Saatchi Online, Artistes d’Espanya, Voltants.com, La Marat´ó de TV3, diversos grups d’Instagram i 500 × 500.

Forma part de les publicacions col·lectives Passengers 2012, ambdós inclosos : sèries, curat per Alan Wilson, Poetes de el 15 de Maig (Sèneca Editorial), Shade i Shade #2 curats per Brancolina, Hypo – X – sèries (Cream of Fugu Book) curat per Alan Wilson, White as a colour (per a la lluita contra l’esclerosi múltiple) curat per Sophie Addison i “1 nadal, 1 nen, un llibre” d’Escriptors Solidaris.

Juntament amb el pintor Miguel Ruibal, va portar endavant el projecte Prats/Ruibal, amb el qual han editat la carpeta artesanal de gravats Ensems, el llibre Objectes-subjectes i Below the surface, peça única concebuda com a projecte per a The Brooklyn Public Library. 

Va crear el primer Taller de Fotografia amb Mòbils d’Espanya i des de llavors l’imparteix habitualment per a empreses, associacions i festivals en diverses parts del territori. 

Les seves fotografies realitzades amb smartphones han estat publicades per les webs de referència Life in Lofi, iPhoneography.com, IphoneographyCentral, The iPhone Arts, Mobiography i altres. The AppWhisperer l’ha entrevistat en un parell d’ocasions i ha publicat diferents treballs, com “Slow Cities”, vídeo gravat en iPhone i musicat en iPad; en dues ocasions ha estat elegit iPhoneArtist of the Day per iPhoneArt.com, exposat les seves imatges en Fotogenio, MINA (Mobile Visual Arts Showcase) @ FRINGE Festival (Wellington, New Zealand), Depixtions (Orlando, EUA), IX Colourgenics (Toronto, Canadà), Ubiquography (Barcelona) i MobFormat (Derby); ha realitzat ressenyes dels principals accessoris fotogràfics per a mitjans mòbils com Gizmon, olloclip, GLIF + o USB Fever, de diversos llibres i actualment és beta tester del desenvolupament de noves apps dedicades al tema. Ha format part de D-IVE -el primer Festival de Fotografia Mòbil d’Espanya, impartint el taller “Fotografiar en HDR” i reportant els esdeveniments en temps real per Shooter Magazine-, de MoWo -el III Congrés de Fotografia Mòbil i Instagram amb la ponència “Fer la fotografia, va dir Ansel” – (Torrevieja), del Photogenic Festival -amb el workshop ‘The world through the eye of a (smartphone) camera’- i de ArabaClick (Vitòria-Gasteiz).

Les seves altres fotografies han estat recollides en una entrevista per Revolution 360 (New York), en les exposicions de Calders restaurant (Coma-ruga), a la Sala Ciutat (Barcelona), on va resultar finalista de #botiguesambencant, organitzat per TimeOut i l’Ajuntament de Barcelona, ​​al Barroc Cafè de la mateixa ciutat i en el programa la Huella TV (Tucumán). 

Ha rebut diferents reconeixements a la seva obra fotogràfica, entre ells: premis de l’Esquerra de l’Eixample, al Foto321.com, JOBY Flash Clamp & Locking Arm Photo Contest, The Best Mobile Photography and Art Images, Mobile Photography Awards i al JOBY Phone Photo Contest, Concurs PhotoMobile de Blipoint i a la III Edició del Concurs Fotogràfic de la revista Enjoy, de Perspectives 3, (Obres, mitjà especialitzat en informació d’arquitectura, interiorisme i construcció de el Grup Expansió), i al Primer Concurs de Fotografia de Lulu.com i Foto DNG, amb el seu llibre formes i formes. La seva última obra editada és “V__ICE”, una mirada de ristretto a una Venècia de textures. 

Alguns dels seus curts com ‘Speak, Before It’s Too Late” i “Glamour bursátil” -fets amb un smartphone- van ser seleccionats pel TakaVoir -Festival de Films de Poche et d’Art Numérique Mobile-, Phonetastic Sitges Mobile Film Festival i per Mobile Movies The AppWhisperer. Ha estat ambaixador d’el Instagram Day a Barcelona #WWIM11Barcelona i col·laborador habitual de PhotoClub Anaya Multimedia.

Ha dissenyat programes d’estudi i impartit més de dos centenars de cursos en l’àrea de Comunicació, Audiovisual & Nous Mitjans, en centres com CEMFO, CIFO, Ártidi, Editrain / IPECC, Acción90 i ESART. Com a professor a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya ha creat l’avui clàssic Taller de Fotografia i Vídeo amb Smartphones. Ha donat Masterclasses sobre Fotografia al Mobile World Congress, la Mercè, Saló Foto FNAC, Mobile World Centre, Saló d’Art Primavera, Diputació de Barcelona, AMC, etc.

Amb trenta anys d’experiència docent, Fernando treballa per artistes, empreses culturals i marques amb un interès pel visual. 

Si vols, pots escriure-li aquí.